Stairs made of - TECU Bond ©

Case about stairs made of copper plates.

 

[Case in danish language - Pls. contact us if you want background information in english or other language]

Flot puslespil i kobber med flere funktioner - Syddansk Universitet

Stairs cladded with TECU Bond

 

Den seneste tilføjelse til bygningsmassen på SDU ”Det Tekniske Fakultet” i Odense er allerede udefra noget særligt. Indenfor er det centrale element en stor kobber-beklædt trappe, der viser sig at være meget mere.

 

Den fører godt nok fra én etage til en anden, men det vil være forkert at reducere trappen i Syddansk Universitet’s nybyggeri til en trappe. For med sit unikke puslespil af sandwichpladerne TECU Bond Classic, har trappen også andre funktioner. Den bidrager som et helt centralt element til det arkitektoniske udtryk – og samtidig via dens opbygning absorberer lyden i det store, høje rum:

 

- Det er ret specielt at lave den ydre opbygning på trappen i en beklædning med sandwichplader af kobber, fortæller Jens Andersen, sektionsleder hos Persolit, der har leveret den usædvanlige beklædningsopgave.

 

 ”Møbel” midt i bygningen

Væggene på den imponerende trappe, der kaldes et ”møbel” er opbygget i flere lag:

 

- Inderst er en gipsvæg, som vi har sat et spindelvæv af Alumeco´s aluminiumprofiler udenpå. Dem er sandwichpladerne klæbet op på i et asymmetrisk mønster af henholdsvis glatte og perforeret plader. Det giver både en flot æstetik, men også en funktionel betydning. Sandwichpladerne er samtidig opbygget, så de overholder de brandkrav, der stilles i dag, siger Jens Andersen og fortsætter:

 

- Selve ”møblet” står midt i bygningen hvor fladerne består af hårde materialer såsom betongulv, loft i gips osv. Pladerne med perforering er derfor vigtige absorbenter, hvor lyde i rummet kan trænge ind gennem pladen, og dæmpes af den bagvedliggende isolering.

 

Knudepunkter og præcision

Netop de synlige kobberplader er lagt som et puslespil, hvor der skulle stor præcision til for at få alle linjer til at mødes:

 

-Vi placerede de ydre linjer for beklædningen med underlagsprofilerne. Koordinaterne blev registreret af en landmåler og overført til en tegningsfil, hvori Metalcenter Danmark tegnede alle pladernes endelige placering. Overordnet er tanken, at pladerne inddeles i såkaldte hovedtrekanter udlagt asymmetrisk på facaden. Disse trekanter mødes i ”knudepunkter” hvor pladerne løber sammen, fortæller Jens Andersen, der samtidig fremhæver den tætte dialog med Metalcenter Danmark, nemlig det tekniske og praktiske:

 

- Undervejs i projektet har vi haft en rigtig god sparring med Metalcenter Danmark, hvor vi sammen har fundet gode løsninger. Der er brug for en god konstruktiv dialog et projekt af den her karakter.

Southern University of Denmark - Copper stairs

 

Passede 100%

Helt fra start, blev fundet et godt setup både for produktion og montage af beklædningen. Det særligt vigtigt i en sag der kræver så stor præcision, at alle parter performer sit bedste for at nå i mål med succes. Gennem hele sagen har vi haft et godt samarbejde med Persolit omkring de ca. 1200 unikt udformet plader vi har leveret færdigskåret, fortæller Mads Nyborg, Projektkonsulent hos Metalcenter Danmark. På baggrund af præcis landmål, projektering, forarbejdning og montering lykkedes det at samle puslespillet til den flotte unikke beklædning der ses i dag.

 

Fakta:

Til beklædning af ”Trappen” er der brugt TECU® Bond Classic: TECU® Bond er en sandwichplade bestående af to kobber-dækplader med mineralsk kerne. TECU® Bond er godkendt til brug i facadekonstruktioner. Det betyder ingen restriktioner i design og konstruktion.

Du kan læse mere om vores produktprogram her.

 

 


 

VIDEO:

 

 

Casen er udarbejdet i samarbejde med PERSOLIT.

Case prepared in cooperation with danish company PERSOLIT.

 

Need Help?

If you need help to find the right product for your project, we have a great team of specialists available in Denmark, Sweden and Finland ready to help you within 24 hours!

*
*
*
*

Part of a large Group

Metalcenter and Alumeco (Aluminium) are both part of the Alumeco Group giving you as a customer the benefit of acquiring products and solutions in terms of aluminium and copper from both companies.

 

Visit Alumeco to discover our aluminium products

 • How to make beautiful stairs with TECU Bond

  Building Project

  Metalcenter has delivered TECU Bond to SDU. Read more...

 • Take advantage of our expertise

  Ingots

  Ingots in 3 varieties offered: Aluminium, Zinc and Bronze ingots. Read more...

 • New product range on stock!

  Ultraflexx and Isoflexx

  Insulated ultra-flexible busbars. See our product range

 • Product sawing

  Service Center

  Sawing at dimensions and tolerances defined by you. Watch our short video

Metal prices

Official prices Copper and Zinc.

 

See current prices

Vi bruger cookies på siden.

Hvis du fortsætter på siden, accepterer du vores brug af cookies. Du kan læse mere ved at klikke her.

x